Фотограф
Непознат
Моментална состојба
Непостоечки објект
Место
Скопје
Железен мост Железен мост Железен мост Железен мост Железен мост Железен мост Железен мост Железен мост Железен мост Железен мост Железен мост Железен мост Железен мост Железен мост Железен мост Железен мост Железен мост Железен мост Железен мост

Железен мост
Мостот се наоѓал на местото на денешниот „Мост на револуцијата“. Бил изграден од железо на столбови од делкан камен во 1905 година. Бил познат и како Мост на Махмуд Шефкет-паша. Улицата која била пробиена од мостот кон Бит-пазар исто така го носела името на оваа личност. Мостот бил оштетен од бомбардирањето на градот на 6 април 1941 година.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer