Изложбата „Турбињата во Скопје“ во реализација на Центарот за етнолошки истражувања и применета антропологија (ЦЕИПА), го истражува и претставува дел од недвижното културно наследство на Скопје.
Проектот е финансиски подржан од Град Скопје преку годишен конкурс за финансирање на программи и проекти од областа на културата од интерес на Град Скопје за 2020 година.
Реализатори на проектот:
•    м-р Виктор Трајановски, автор на изложбата
•    м-р Елизабета Павковиќ, автор на изложбата
•    Борис Мантов, веб администратор
•    Владимир Трајановски, дизајн и компјутерска обраборка на каталогот

Ceipa
ЦЕИПА

          

 
MSED
МСЕД

          

 
Природно-математички факултет

          

 
ИЕА

          

 
Град Скопје
Град Скопје

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer