Синагоги

Во Битола, кон крајот на 19 и почетокот на 20 век постоеле повеќе синагоги, а две од нив ги носеле имињата на еврејските заедници од каде што потекнувале доселените Евреи, односно Кал кадош Португал и Кал кадош Арагон. Покрај овие две синагоги кои датирале од 15 – 16 век, постоеле и други синагоги како Кал ди ла Хавра, Кал Озед Далим, Кал Саламон Леви.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer