Фотограф
Непознат
Моментална состојба
Непостоечки објект
Место
Скопје
Железнички мост Железнички мост Железнички мост Железнички мост Железнички мост Железнички мост Железнички мост Железнички мост Железнички мост

Железнички мост

Железничкиот мост е изграден во времето кога железничката линија Солун –Скопје се поврзала со Белград. Мостот е изграден од ковано железо со впечатливи арки над основната конструкција. Изграден во последните децении на XIX век од тогаш станува еден од белезите на Скопје за што ни сведочат и бројните фотографии и разгледници каде е представен мостот.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer