Фотограф
Непознат
Моментална состојба
Непостоечки објект
Место
Битола

Шериф бег медреса

Медресата била подигната во 1828 година од страна на охриѓанецот Махмудзаде Шериф Ахмед беј. Се наоѓала позади денешното музичко училите, до џамијата. Основачат завештал и имот за издржување. По хуриетот управик на вакуфот бил извесен Кенан беј. Објекот денес не постои.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer