Фотограф
Непознат
Место
Скопје
Моментална состојба
Непостоечка џамија
Ибни Коџаџик џамија

Ибни Коџаџик џамија

Не се знае каде точно се наоѓала и кога била подигната џамијата Ибни Коџаџик. Сигурно е дека била изградена пред 1544 година, кога се споменува маалото Веледи Коџаџик (Veledi Kocacik). Се споменува како месџид Ибни Коџаџик и како џамија во Коџаџик маало (Kocacik mahallesi Câmii). Според една фотографија таа се наоѓала во близина на денешна судска палата.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer