Фотограф
Непознат
Моментална состојба
Непостоечки објект
Место
Скопје

Карли заде
Своевремено, покрај Бурмали џамијата се наоѓале и други придружни објекти меѓу кои медресата и карвансарајот на Карли-заде. Евлија Челеби запишал дека овој карвансарај било место во кое бесплатно се угостувале трговци и намерници. Џамијата била урната во 1925 година кога се градел Офицерскиот дом, додека околните објекти од порано биле запуштени.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer