Фотограф
Непознат
Моментална состојба
Непостоечки објект
Место
Скопје
Железничка станица Железничка станица Железничка станица Железничка станица Железничка станица Железничка станица Железничка станица Железничка станица Железничка станица Железничка станица Железничка станица Железничка станица

Железничка станица
Железничката станица се наоѓала на локација зад денешната Стара железничка станица. Била изградена во неокласичен стил во период 1870-1873 година, кога всушност, била изградена првата железничка линија во Македонија на релацијата Солун-Скопје. Османлискиот објек бил урнат во 1937 година со цел да се изгради нова железничка станица на приближно истото место.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer