Моментална состојба
Непостоечки објект
Место
Скопје

Јахја пашина медреса
Како што е наведено во вакафнамето од 1506 г., на својата „како рај убава џамија“ и на другите објекти што ги изградил во Скопје – имарет и медреса, Јахја-паша го завештал целокупниот свој недвижен имот што го поседувал во Румелија, Скопје, Софија, Пловдив, Никополе и Истанбул.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer