Фотограф
Непознат
Моментална состојба
Непостоечки објект
Место
Битола

Медресата кај Јени џамија

Медресата била подигната во 1558 година година. Ја основал Махмуд ефенди, а мудерис, по Хуреиетот, бил извесен Назиф ефендија. Оваа медреса била една од побогатите и попознатите во Битола. Објектот денес не постои.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer